Hva er Apple ProRes: Forklart med redigerings- og konverteringsprosedyrer

Erica Ferreras 11. september 2024 Konverter video

Høykvalitetsvideoer har blitt den nye normalen. Innrøm det, som seere forventer vi skarpe bilder, og til og med videoskaperne, nye og eksperter, må trappe opp spillet sitt. I den typen underholdning vi har i dag, er det ikke lenger nok med flott innhold, for det må se skarpt ut også. Det er her Apple ProRes kommer inn.

Denne ProRes er en ny teknologi som kan forbedre arbeidsflyten for videoredigering betraktelig, spesielt hvis du er seriøs med å lage innhold som ser profesjonelt ut. Men hva er egentlig ProRes? La oss derfor bryte ned hva ProRes er og hvorfor det er viktig. I tillegg vil denne artikkelen også gi deg de beste måtene å konvertere videoer til ProRes og redigere slike videoer på datamaskinen din.

Hva er Prores Video

SIDEINNHOLD

Del 1. Hva er Apple ProRes

Så, hva er en ProRes-video? Det er en type videokodek laget av Apple. Apple ProRes er et slags videoformat som gjør filer mindre uten å miste kvalitet, noe som gjør det flott for videoredigering. Den kom først ut i 2007, kalt ProRes 422.

Siden den gang har Apple lagt til flere versjoner, som ProRes 422 LT, ProRes 4444 XQ, ProRes 422 HQ, ProRes 4444, ProRes 422 og ProRes 422 Proxy. Hver versjon er bra for forskjellige typer videoer, avhengig av hva du trenger.

I utgangspunktet er det et komprimert format som har som mål å holde videoen din skarp. Vel, det lager større filer enn de andre zip-ene, men de er mye enklere for datamaskinen din å jobbe med. Det er som å bruke en større, kraftigere pumpe til ballongen. Redaktører konverterer ofte videoene sine til ProRes før redigering for jevnere arbeid. Den eneste fangsten? De fleste kameraer kan ikke bruke ProRes direkte, men du kan bruke en spesiell ekstern opptaker hvis du trenger det.

Del 2. H.264 vs. ProRes

Både ProRes og H.264 er to videoformater. Disse formatene tjener imidlertid forskjellige formål. Trenger du råvarer til en oppskrift, er ProRes mye av det. Det er av høy kvalitet og gir deg mye kontroll når du redigerer, men filene er store.

H.264 på sin side er mer som et ferdigmåltid fordi det er mindre og enklere å dele på nettet, men kvaliteten er ikke like god som ProRes, og det er vanskeligere å redigere.

Redigering kontra deling

ProRes

• Den har bedre kvalitet for redigering.

• Den er større i størrelse, men gir maksimal kontroll og fleksibilitet under redigering.

• Den kommer i ulike typer, med ProRes 422 som den med en god balanse mellom størrelse og kvalitet.

• ProRes' bitrate er lavere for å bidra til å bevare høyere bildekvalitet.

H.264

• Den kommer med en mindre størrelse for deling.

• Jo større kompresjon, jo høyere reduserer den kvaliteten.

• Høyere komprimering gjør redigeringen vanskeligere.

Del 3. Hvordan konvertere til ProRes 422

Nå som du vet noe om ProRes, kan det være en nyttig oppgave å konvertere en video til ProRes av ulike grunner. Nå, hvis du leter etter den beste måten å gjøre det effektivt på, Vidmore Video Converter er vår beste anbefaling. Ikke bare tilbyr den en sømløs konverteringsprosess, men den sparer deg også for verdifull tid med sin akselererte teknologi. Den har en konverteringshastighet som er hele 50 ganger raskere enn andre omformere. I tillegg vil du ikke oppleve noen nedgang, selv når du håndterer flere filer samtidig, og det er også på grunn av batchkonverteringsfunksjonen. Det som er spesielt imponerende er denne ProRes-konverterens brukervennlige grensesnitt og robuste redigeringsverktøy for både nybegynnere og erfarne brukere.

Dessuten, med funksjoner som AI-drevet videoforbedring, vil opptakene dine alltid se plettfrie og profesjonelle ut. Og hvis du trenger ekstra funksjonalitet, tilbyr verktøykassen en mengde kraftige verktøy til din disposisjon. Så hvis du er klar til å konvertere til eller fra ProRes-videoer til over 200 forskjellige formater, følg de enkle trinnene nedenfor for å komme i gang.

Gratis nedlasting

for Windows

Gratis nedlasting

for macOS

Trinn 1. Først av alt, hent videokonverteren til datamaskinen du bruker ved å installere den. Deretter starter du den og begynner å importere videofilene du vil konvertere ved å navigere til Legg til filer knappen på grensesnittet.

Konverter Prores Vidmore Legg til

Steg 2. Last gjerne opp alle videoene du ønsker å konvertere siden programvaren kan konvertere bulkfiler på en gang. Når videoene er lastet inn, kan du allerede gå til deres Formatinnstillinger og velg ProRes-formatet under videomenyen. Klikk deretter på din foretrukne koder eller oppløsning.

Konverter Prores Vidmore-sett

Trinn 3. Etter å ha angitt videoformatet, kan du nå konvertere til ProRes 422. For å gjøre det, klikk på Konverter alle knapp.

Konverter Prores Vidmore Konverter

Del 4. Hvordan redigere ProRes-videoer

Måte 1. Via Vidmore Video Converter

Som nevnt ovenfor, bortsett fra konverteringsfunksjonen til Vidmore Video Converter, kommer den også med redigeringsfunksjoner. Derfor kan du også bruke denne programvaren til å redigere og forbedre videoene dine fullt ut i ProRes eller andre typer. Vidmore Video Converter er et flott program for å ta videoene dine til neste nivå. Det kan gjøre uskarpe videoer med lav oppløsning til skarpe og høykvalitets videoer, til og med opp til 8K!

På toppen av det kan den fikse rystende opptak, lyse opp kjedelige videoer og kvitte seg med irriterende bakgrunnsstøy på en gang! Ja, alt dette gjøres med et enkelt og brukervennlig grensesnitt slik at du kan få en polert, profesjonelt utseende video med bare noen få klikk. Dessuten går denne iPhone ProRes-editoren utover bare å få videoene dine til å se bedre ut; den lar deg også enkelt klippe, rotere, slå sammen, komprimere og til og med legge til musikk til videoene dine.

Dermed er det et flott verktøy hvis du leter etter en alt-i-ett-programvare for bevisst å håndtere din ProRes-konvertering og redigering! Følg derfor retningslinjene nedenfor for å redigere ProRes-videoene dine.

Trinn 1. På Vidmores grensesnitt, ta med videoene du vil redigere. I eksempelbildet nedenfor vil jeg bruke de samme videoene som er lastet opp for konvertering ovenfor. I mellomtiden klikker du på Stjerne knappen under hver opplastede video for å redigere.

Rediger Prores Vidmore Star

Steg 2. I redigeringsvinduet velger du menyfanen for området du vil redigere, for eksempel filter, effekt, lyd, undertekst, roter eller beskjær. Naviger i henhold til ønsket utgang og klikk på OK knappen når du er ferdig.

Rediger Prores Vidmore Set

Trinn 3. Etter det, for å lagre endringene som er gjort, klikk på Konverter alle knapp. Merk at du kan redigere sammen med konverteringen, siden prosessen er akkurat den samme. Du kan også besøke Verktøykasse-menyen for å få en kraftigere videoredigering og forbedring.

Rediger Prores Vidmore Lagre

Vei 2. Via Final Cut Pro

Den neste måten eller metoden er gjennom Final Cut Pro, et videoredigeringsprogram for Mac-datamaskiner som lar deg sette sammen klipp fra telefonen eller kameraet. Dette programmet lar deg legge til musikk og effekter og lage en polert sluttvideo. Med dette programmet kan du dessuten kutte og omorganisere opptakene slik du vil, gjøre det kortere, legge til titler, eller til og med redusere hastigheten eller øke hastigheten på deler. Vi kan si at det er flott for nybegynnere fordi det er lett å lære, men det har også kraftige verktøy for profesjonelle som redigerer filmer og TV-serier. Derfor, for å redigere videoer som Apple ProRes, her er det du trenger å følge.

Trinn 1. Start programmet og lag et nytt prosjekt. Last opp ProRes-videoen du vil jobbe med, og dra den til tidslinjen nedenfor.

Steg 2. Når videoen er på tidslinjen, vil redigeringsverktøylinjen være tilgjengelig. Naviger deretter.

Rediger Prores Final Cut

Trinn 3. Når du er ferdig, begynner du å eksportere videoen. Hvordan? Gå til Fil-eksporter film.

Del 5. Vanlige spørsmål om ProRes

Hva er poenget med ProRes?

Det er et videoformat for redigering som holder høy kvalitet samtidig som det er mindre enn ukomprimert video.

Er ProRes høyere kvalitet?

Ja, den er av høyere kvalitet enn mange vanlige videoformater.

Er ProRes det samme som Raw?

Nei. ProRes er komprimert, men Raw er det ikke. Raw gir mer redigeringsfleksibilitet, men er mye større.

ProRes vs DNxHR, hva er bedre?

Det bedre valget avhenger av programvaren og arbeidsflyten din, men begge ligner på redigeringsformater av høy kvalitet.

Konklusjon

Så det er det Apple ProRes er. Sammen med den grunnleggende kunnskapen om ProRes, gir denne artikkelen deg også de anbefalte prosedyrene for å konvertere og redigere slike videoer. Derfor vet du hva du skal gjøre med ProRes-videoene dine, i tilfelle du trenger å håndtere dem for deling.

Vidmore ikon for videoomformer

Prøv Vidmore Video Converter gratis

Alt-i-ett-verktøykasse for konvertering og redigering av video- og lydfiler i Windows 11/10/8/7, Mac OS X 10.12 og nyere

Gratis nedlasting Gratis nedlasting
4.8

basert på 176 brukeranmeldelser