4 Ultimate MXF-spillere for online og offline bruk på Mac og Windows

Fiona Kaufman 6. juni 2024 Videoavspilling

SMPTE gjorde MXF-videofilformatet enklere å dele mellom forskjellige enheter. Videre er MXF basert på en del av Advanced Authoring Format eller AAF, som bidrar til å sikre at videoer kan deles jevnt. Og akkurat som andre videofiltyper, trenger du riktig kodek for å spille av videoene som er lagret i en MXF-fil. Men i motsetning til andre er MXF mindre populær, noe som derfor gjør det utfordrende å se. Nå, for å lykkes med å spille av innholdet som er lagret i en MXF-fil, bortsett fra å ha den riktige kodeken som er ansvarlig for koding og dekoding av lyd- og videodata, må du også ha en god og pålitelig MXF spiller som gir deg den beste avspillingsopplevelsen.

Heldigvis listet denne artikkelen opp de ultimate mediespillerne for å spille MXF-filer. La derfor dette innlegget avsløre de hemmelige mediespillerne til profesjonelle som du fritt kan bruke når som helst!

MXF spillere

SIDEINNHOLD

Del 1. 2 Beste MXF-spillere frakoblet

Vi hever denne delen med de to offline-spillerne som perfekt spiller MXF-filer som en universell video.

Vidmore Player

Vidmore Player er et utmerket verktøy for å spille av alle slags videoer, inkludert MXF og lydfiler i utmerket kvalitet. Du kan få denne beste MXF-spilleren på både Windows- og Mac-datamaskiner, noe som gjør den pålitelig og støttende å anskaffe. Med Vidmore Player kan du til og med lage en spilleliste og gjøre forskjellige ting mens du ser på MXF-videoene dine, som å endre videovolumet, gå på fullskjerm, legge til undertekster, ta skjermbilder og mye mer. Det er ikke bare egnet for vanlige digitale videoer; det fungerer også bra med Blu-ray, DVDer og 4K-videoer. Videre lar denne allsidige spilleren deg se alle slags videoer på enhetene dine, for eksempel MKV, AVI, MP4, WMV, MPEG og 200 andre formater, ikke bare MXF-videoer. Og det beste er at videoene dine beholder kvaliteten mens du spiller dem. Med den totale vurderingen den fikk fra videoentusiaster, har Vidmore Player kommet til toppen av mange mediespillervalg.

Vidmore Offline MXF-spiller

Gratis nedlasting

for Windows

Gratis nedlasting

for macOS

Støttet OS: Windows og Mac.

Fordeler

  1. Det er en multifunksjonell spiller av en rekke videotyper.
  2. Rask og smidig å navigere.
  3. Den kommer med en kinomatisk bildevisning.
  4. Den støtter undertekst- og lydsporoptimalisering.
  5. Støtte for 4K og platebaserte videoer.
  6. Rask stillbilde for de beste scenene.

Ulemper

  1. Det er ikke et gratis verktøy, selv om det tilbyr en gratis prøveversjon.
  2. En dedikert mediespiller og ikke en videoredigerer.

VLC Media Player

En annen offline-spiller som gir den beste medieavspillingen er VLC Media Player. Det er en gratis og allsidig MXF-spiller for Windows-, Mac- og Linux-datamaskiner. Den lar deg enkelt spille av MXF-filer på datamaskinen din fordi den har en innebygd funksjon kalt FFmpeg, som kan håndtere miksing og demiksing av MXF og dens D-10-versjon. Det kan imidlertid være tilfeller der den ikke kan spille av MXF-filer på grunn av fraværet av nødvendige kodekpakker. Derfor er det nødvendig å laste ned de nødvendige kodekene.

I mellomtiden liker mange mennesker å bruke VLC Media Player fordi den har mange kule funksjoner som noen ganger er uklare. En veldig populær funksjon er dens evne til å konvertere formatet til en video fra MXF til forskjellige formater, for eksempel, MXF til MP4, så det fungerer på flere enheter. Du kan også gjøre noen avanserte ting, som å streame videoer direkte fra internett. Og når du ser på en video, kan du gjøre ting som å endre hvordan videoen ser ut og høres ut. I likhet med forrige spiller kan du også bruke VLC til å sette undertekster på videoer og ta opp det som skjer på skjermen din.

VLC Offline MXF-spiller

Støttet OS: Windows, Mac, Linux, iOS og Android.

Fordeler

  1. Den spiller av hvilken som helst MXF-video uten å trenge ekstra nedlastinger.
  2. Du kan tilpasse ting som undertekster, synkronisere lyd og video og øke eller redusere hastigheten på videoer.
  3. Den konverterer MXF til forskjellige videoformater for enklere avspilling, redigering og opplasting.

Ulemper

  1. Noen ganger har den problemer som krasj, stamming, mosaikk eller bildefall når du spiller av 4K-videoer.
  2. Støter på sporadiske problemer som ingen video, ingen lyd, svart skjerm eller feil med lyd som ikke er synkronisert, spesielt med MXF-filer.
  3. Det kan være utfordrende å navigere når du arbeider med de andre funksjonene.

Del 2. 2 Fantastiske MXF-spillere online

Wistia

Wistia utmerker seg som en omfattende videoplattform, som tilbyr mer enn bare en frittstående spiller. Til tross for at den er en MXF-spiller på nettet, skiller denne innebygde videospilleren seg ut på grunn av sitt rike sett med funksjoner. Videre kommer den med bemerkelsesverdige funksjoner, inkludert robust støtte for teksting for lukkede tekster, som muliggjør en inkluderende seeropplevelse. I tillegg gir Wistia deg brukervennlige verktøy for sømløst å bruke spilleren. Dette lar deg få et tilpasset og profesjonelt utseende. Et annet eksepsjonelt aspekt ved Wistias videoinnbyggingsmuligheter er allsidigheten den tilbyr. Du kan velge mellom ulike innebyggingsalternativer som responsiv, innebygd, fast eller til og med en popover-videoinnbygging.

Wistia Online MXF-spiller

Støttet OS: Alle kompatible nettlesere for Mac, Windows og Linux.

Fordeler

  1. Det er en omfattende videoplattform.
  2. Den støtter teksting for et bredere publikum.
  3. Den tilbyr forskjellige verktøy i tillegg til en videospiller.

Ulemper

  1. Gratisplanen har begrensede funksjoner.
  2. Dens omfattende funksjoner har læringskurver for nybegynnere.
  3. Den kan ikke spille av video uten internett.

MediaElement.js

En annen nettspiller inkludert på listen vår er MediaElement.js. Denne mediespilleren skiller seg ut som en enkel og gratis måte å åpne MXF-filene på nett. Den er lett tilgjengelig på GitHub, med dokumentasjon som veileder deg om den sømløse implementeringen og bruken. Videre er denne MXF-formatspilleren en allsidig spiller som utvider støtten til en rekke videoformater, inkludert HLS, MP4, YouTube, Vimeo, MXF og flere andre, noe som gjør den tilpassbar til ulike multimediekilder. En ekstra bemerkelsesverdig funksjon er dens evne til å inkorporere flere lukkede bildetekster, praktisk formatert i VTT. Til tross for disse fordelene, er det viktig å merke seg at spilleren har begrensninger når det gjelder tilpasningsmuligheter. Dette gjelder spesielt når det gjelder merkevarebygging og hudmodifikasjoner.

MediaElement Online MXF-spiller

Støttet OS: Den bruker JavaScript-biblioteket og er plattformuavhengig.

Fordeler

  1. Den er enkel å bruke.
  2. Den er kompatibel med forskjellige nettlesere.
  3. Den inkluderer flere lukkede bildetekster i VVT-format.

Ulemper

  1. Den har komplekse brukergrensesnittkrav.
  2. Den har begrenset tilpasning.
  3. Det fungerer som en plugin.

Del 3. Vanlige spørsmål om å spille MXF

Spiller VLC Media Player MXF?

Ja. VLC Media Player støtter MXF-filer for avspilling.

Hva vil åpne MXF filer?

MXF-filer kan åpnes av videoredigerings- og mediespillerprogrammer som har dedikert støtte for nevnte filtype. Slike programmer som Vidmore Player, Vidmore Video Converter, VLC, etc.

Er MXF bedre kvalitet enn MP4?

Både MXF og MP4 er containerformater. Ingen av dem er heller iboende bedre når det gjelder kvalitet siden kvaliteten avhenger av kodekene og innstillingene som brukes under kodingen.

Konklusjon

Det er ikke lett å spille MXF-videoer selv om mange MXF-spillere er tilgjengelig på markedet i dag. Når det er sagt, foreslår vi at du spiller av MXF-videoene dine ved å bruke spillerne vi anbefalte ovenfor, spesielt Vidmore Player.

Vidmore Player Icon

Prøv Vidmore Player gratis

En universell mediespiller for Blu-ray-plater, DVDer, videofiler og musikk på Windows 11/10/8/7, Mac OS X 10.7 og nyere

Gratis nedlasting Gratis nedlasting
4.8

basert på 137 brukeranmeldelser